Pages

5 things make me crazy !

Hi guys !
Dah lame tak buat entry baru . Asyik join GA je, hee . nak buat macam mane, kalau dah bosan time cuti panjang macam nie, ape salahnye kalau nak cuba nasib kan . mane lah tau tuah berpihak pada I. InsyaAllah . Oke cube baca title kat atas tue balik, agak melampau kan? haha . Ape sebenarnye yang buat I giler a.k.a hilang pertimbangan ? Sebenarnye hari nie just nak share 5 things yang I suke jadikan as collection, then mate I terus hampir juling-juling tengok barang tue . :D

1st thing - Blouse

Memang I jenis suke kumpul blouse, kadang-kadang hampir tak terpakai . Kalau keluar shopping memang selalunye make sure I akan beli blouse . Memang rambang mata , sebab tue tangan pun rambang jugak nak beli. hee. Tapi buat masa nie blouse collection dalam almari takde lah terlalu banyak, sesuai lah kan dengan title student sekarang, hanya mampu beli baju untuk pergi ke kuliah je . Blouse jadi pilihan compare t-shirt maybe sebab blouse nie buat I kelihatan sopan kot. hee .

2nd thing-Wedges & shoes
  

                              
Ha nie satu lagi yang buat I giler bile ternampak kat mane-mane kedai @ shopping complex . Cume sekarang tak dapat nak buat collection banyak-banyak lagi. Mungkin satu hari nanti penuh almari kasut tue. hee. Memang excited sangat bile nampak wedges yang comel-comel tue . Disebabkan I nie dalam category tinggi, so dalam pemilihan wedges kene lah pilih yang sederhana & tak terlalu tinggi. Kalau tak memang nampak macam hantu galah jawabnye .

3rd thing - Hand bag 


As student, of course lah beg memang menjadi the 1st thing yang wajib kan . Betol tak ? Memang naik juling tengok kedai beg . Comel-comel kot . Kalau nak beli beg, kene jugak pilih yang besar-besar , kalau yang kecik, takkan nak letak purse dengan pencil box je kot pergi kuliah . So nak tak nak beg besar jugak jadi pilihan even I memang adore dengan beg yang kecik . Tapi takde lah besar gedabak sampai boleh taruk orang dalam tue .

4th thing - Acsesorries


Wahh  ! aksesori lah ... esspecially gelang tangan memang jadi my favourite dari sekolah lagi . Harge pun murah-murah, sesuai lah sebagai student kan . Kalau keluar memang I make sure gelang dekat tangan mesti ade even satu or due . Ye lah kan, bak kata orang gelang or aksesori nie pelengkap gaya kan . Even pakai shirt sekalipun, kalau ade aksesori, pun dah nampak chantek !

5th thing - Shawl


First time I pakai shawl nie memang takde keyakinan langsung . Kadang-kadang bile keluar selalu nak pikir negatif je . Terase macam orang lain dok pandang je kat kite . haha . Rase macam tak sesuai je pakai shawl dengan bentuk muka nie .  Mule-mule try pakai tudung awning dulu, baru lah try shawl pulak . Bile dah banyak kali pakai baru lah timbulnya keyakinan tue . hee .Now I tengah try collect seberapa banyak shawl & inner ikut kemampuan lah kan . Tapi tudung bawal still dalam collection lagi ;)



Penat dah membebel  . Tapi tu lah 5 things yang buat I hilang pertimbangan bile keluar shopping . Korang pulak macam mane ? 









6 comments:

yayath said...

wahh...same la...wedges, bag, shawl~~~hehehe:)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@yayathhaha, yeke dear.. same-same ;)

|shuhadaothman|TM said...

sejibik ! hehe :))

Cik Kasut said...

ada yg sama ada yg tk...yang tak sama adalah km suka pakai heels...mungkin sebab bila jalan tu dia ada bunyi so rasa sangat confident....cuma yg kureng skit adalah rasa cam zirafah skit bila jalan dengan org...hahahah...x kesah ler tukan...shawl lak suka jugak tp compare ngan syria...lagi ler senang pakai..sarung jer...kena lak keje jenis suka out station benda tu ler yg senang n cepat...hahah yg len 2 sama ajer...nama pon pompuan ...

Nora Shahaira said...

maknanya..iman akak nora lagi kuat aaa..semua ok..tak de sampai hilang pertimbangan sebab akak suka tak sesakkan almari baju,kasut dan aksesori suka emas je..(tak leh pakai banyak2 kan..)..jadi guna samapai tak boleh guna..baru pikir cari yang lain...jadi..tak semua perempuan itu sama ya...

Pn. Sheila said...

ms study dl pun sy mmg giler benda menda tuh....

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign