Pages

Encik Nuffnang bagi earning campaign

Pejam celik, pejam celik, sampai mata tak boleh celik-celik dah, rupa-rupanya dah hari ke- 8 umat Islam berpuasa. sekarang dah hampir petang, nasib baik perut ku tersayang nie tak meragam . dengar jugak cakap tuannye ye.. 

Hari nie aku hampir nak lompat tinggi-tinggi lepas bukak website abang Nuffnang tadi. Tunggu punya tunggu akhirnya aku dapat earning dari Nuffnang. Dengan muka tak malu nye aku nak bagi tahu, yang nie lah 1st earning yang aku dapat setelah hampir 8 bulan aku dalam dunia blog nie. 


Ape pun aku bersyukur dengan berkat kesabaran aku nie akhirnya membuahkan hasil kan. Even takde lah banyak sangat tapi nie lah rezeki bulan Ramadhan bagi aku. Mesti ada yang cakap-cakap belakang kan .

' Alah... orang lain dah dapat banyak earning, siap cash out lagi tue . Tue pun nak kecoh !! '

Haha. ade aku kisah !!! Ape-ape pun ,  tak baek mengumpat tau bulan-bulan pose nie. :D

Nie aku nak bagi tips sikit yang aku dapat dari blogger-blogger otai. Kalau nak cepat dapat earning, kenalah selalu : 
a) Update survey, at least seminggu sekali. Kalau lebih lagi baek.
b) Hantar ticket ke pihak Nuffnang. 
c) Maintainkan unique visitor. Kalau tak silap ada beza tau unique visitors dengan views.

Yang tue lah aku amalkan. Baru je update survey & hantar ticket 2 minggu lepas. Akhirnya dapat jugak. 
Terima kasih abang Nuffnang !!!! ;)


P/S : Baru dapat campaign bukan buffered earning. Ape perbezaan antara dua tue ??








24 comments:

nana said...

dear..pe maksud hantar tiket kat nuffnang? im new :)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@nana
Kalau nak hantar ticket ke Nuffnang, nana sign in nuffnang dulu, lepas tue pegi dekat contact us atas sebelah kanan, then click dekat Blogger Enquiries/Suggestions tau, tekan next, lepas tu hantar la ape2 msj, cthnye pertanyaan atau any suggestion. harap membantu ye dear ;)

nana said...

hehe..ye ker?wahh senang je ker...noob tol..T_T.thanks dear..nt nak buatlah :)

f i r d a u s said...

mcm mne nk main nuffnang nie? siyes la x tau lgsg T_T and tuan punye blog nie dpt bpe RM , cer bgtau hehe

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@f i r d a u shehe.. amboi mane boleh bg tau kat cnie, private. hee. ala... nuffnang tak susah pun, just register then tempek iklan die kat blog kite. ;0

f i r d a u s said...

klu nak tempek tu kene pilih HTML ke ? hehe bpe byk pon x pe ek?

Lia-De-Pinky-Leo said...

bestnya,,, hhehhe.. tahniah2..

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@Lia-De-Pinky-Leothanks dear ;)

norsharmila said...

tahniah2 :))

~ ALIEN ~ said...

hehehe...tahniah...(^_^)

aku dh lm brblogging...tp, x brp aktif. ikut mood aku...kdg2 trlebih rajin...kdg2 trlebih malas. honestly, blog aku dh stahun lbh x update...hahaha

tp, xpe. aku nak share psal campaign & buffered earnings. campaign = iklan nuffnang yg kejap ade...kejap xde kat blog. buffered earning = iklan nuffnang yg sntiasa ade 24jam kat blog.

time aku trover rajin update blog dulu...aku slalu dpt buffered. buffered tu la yg best...blh kumpul byk RM. ade gak dekat RM50 gak aku kumpul dulu.

tp...buffered ade tempoh la. dh tamat tempoh buffered tu...iklan xde lg. then, kat akaun nuffnang...buffered tu akn tukar jd metered earnings.

hahaha...dh jd karangan SPM pulak komen ni. harap2 tuan blog paham explanation aku. slmt mngumpul buffered...(^_^)

~ ALIEN ~ said...

@f i r d a u s aku tolong jawab...hahaha

yup...kena tempek guna HTML (actually javascript). limit just 3...tempek kat header, kat sisi, kat tengah.

skg ni...total nuffnang aku dh >RM100. bkn nak brlagak...nak kasi smgt kat ko. slmt brnuffnang...(^_^)

liya alia said...

saya dah lama ada nuff dgn HB tapi en tak tahu pon camna nak guna.. hehe.. kolot !

ILA HonEyBuNNy said...

wah2..

ne semakin sayang nuff2 kan..hehe..

kena puji nuff2 ckit..eheh

Wanie said...

tahniah..pelan2 kayuh ye..kalau BE tu lain sikit..nak terang banyak pun tak pandai..tapi die akan run iklan kt blog kite lame la (lebih kurang sebulan), so banyak la income masuk banding ngan campaign tu..kalau nak tau lagi banyak g hantar tiket tanye nuffnang..hehe

Aida Omar said...

tahniah rezeki di bulan ramadhan :)

sop said...

CE - perklik. orang klik br dapat byrn
BE - perview. Setiap iklan keluar dapat byran

Sbb tu masing2 tergilerkan BE sbb masyukkk :)

Terbelog said...

Tahniah..
best la kan

http://www.terbelog.com/2011/07/5-tips-dapat-buffered-earning-be.html

Miziey said...

woa~ nice.. campaign pun campaign la janji masyuk ye tak.. hehe..

0nenanina Vanilla said...

congrats dear... (^_^) tapi xphamla..klu da dpt BE, pastu kena watpe?

cikqila said...

wahh tahniah2 :)

Siti Aziz said...

rezeki tuan rumah...alhamdulillah... =)

Chuu Muqhlis said...

ouh da lame x antar tiket kat nuff.
patot la x dpt2 BE ><

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

waw bestnyer...hihii

salam ziarah...

Syafiqa said...

Tahniah :D sy newbie kat sini, btw salam ramadhan

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign