Pages

Terase hati ? Sape suruh ????

Tadi aku ada terbaca dalam satu blog 'kawan' .. aku suka entry dia pasal 'terasa hati', then aku memang setuju seratus peratus . apa yang aku pikir memang sama dengan apa yang dia tulis . yelah kan , bak kata orang, dalam hidup ni ada masa kita suka, ada masa kita berduka , kadang-kadang ada masa kita membenci seseorang sebab tingkah laku dia . tapi ALHAMDULILLAH , aku tak pernah nak membenci sesiapa , walaupun sakit hati nie hanya tuhan je yang tahu . 

Orang kata, kalau kita terasa hati dengan seseorang, lebih baik diamkan aje . kalau diungkit takut makin teruk pulak . ya ! aku memang setuju sangat . dan aku tahu korang-korang pun mesti setuju bukan ? kalau perkara kecik baek diamkan je, tapi kalau perkara besar ?? ha paham-paham lah sendiri ...  satu lagi, sebagai blogger ni kadang-kadang ada masa kene hentam . kene ketuk . kene benci dek orang . dan macam-macam lagi lah . semuanya sebab ada orang kat luar sana yang terasa hati . terasa hati dengan apa yang kita tulis tiap-tiap hari dekat laman blog nie . adoii . memang dugaan bukan . ? 

Pengalaman memang mematangkan kita . pengalaman jugak mengajar kita jadi lebih baek . aku memang selalu berhati-hati dengan setiap penulisan, dan tak pernah menulis semata-mata nak meyakitkan hati orang lain . kadang-kadang apa yang kita tulis adalah sekadar luahan perasaan yang datangnya dari hati . tapi ada sesetengan pihak yang terasa hati . macam mana tue ? bak kata orang, 'siapa yang makan cili, dialah terasa pedas ' hah siapa ..siapa ????  


Kadang-kadang kita tak pernah nak mention nama dalam penulisan . ganti diri 'dia' dan 'engkau' memang dah jadi lumrah bila menulis . tapi bila ada pihak yang agak 'perasan' yang kata ganti diri tu ditujukan dekat dia , lepas tue nak terasa hati bagai, macam mana tue ? sapa suruh engkau terasa hati hah ... ? 'kawan' blogger aku tue ada cakap, takkanlah tiap-tiap penulisan nak mention nama sorang-sorang pulak, memang matilah macam tue . kita tuju dekat orang lain, tapi orang laen pulak yang perasan . adoyaiii ... pening kepale mak ooiii ....

Habes macam mane ? nak tulis ini tak boleh, nak tulis itu pun tak boleh jugak . semata-mata nak jaga hati orang yang 'terasa hati' , even kisah tu sikit pun takde kene mengena dengan dia ... nampaknya kena berhenti jadi blogger lah kot . tak sanggup mak .....    0,o

2 comments:

asamasin said...

lorh..nk trase atey xde spe soh lorh..huhu

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

sile bace entry dulu sebelum komen ye ;)

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign