Pages

Sweetie sweetie Home -,o

Dah lame giler tak hapdate belog pink nie , sume gara-gara assignment, presentation yang berlambak-lambak sampai takde masa dah nak kejar satu-satu . but now Alhamdulillah , test dengan presentation lepas aku dah buat sehabis baek even memang tak cukup masa nak fokus . harap result pun oke lah ye . 

So now, sweetie sweetie home !! I'm back, last Friday, 4hb aku dengan excited giler terus angkut beg baju n beg laptop semestinya bawak pegi kelas sebabnye lepas kelas pukul 1230 aku terus pegi melaka central, bus pukul 230 oke . punye lah excited aku nak balik time tuh tahu .. eh belom terlambat lagi kan nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA semua !!

oke sambung balik .. hari tu aku balik dengan my bestie, farahim. dia dari bangi, lepas abes keje pukul 5 terus bertolak pegi TBS, aku pun tunggu die kat sane jugak . even dekat sejam aku tunggu die still tak sampai-sampai jugak .. teheeee ... demi seorang sahabat, kenelah korban masa bukan ? lagipun dari minggu lepas kami dah janji nak balik sama . bukan senang oke kitorang nak jumpe even duduk dalam satu daerah yang sama . -_-

Jalan punye jem tak payah nak cerite lah kan .. sakitnye hati nie tuhan je tahu . kitorang amek bas Central Pahang . bas lompat, bukan bas ekspress oke . aku pernah sekali je naek bas lompat dari pekeliling. tapi ceritanya tak sama macam apa yang berlaku hari jumaat tue .. time nak naek bas, aku rasa nak pegi lempang muke sorang-sorang !! tak penah seumur hayat aku hidop aku berdepan dengan keadaan macam tue oke  . bertolak-tolak, berhimpit-himpit, berpijak-pijak .. tapi naseb baek kaki aku tak kene pijak, tapi kaki farahim kene pijak. kalau kaki aku kene pijak time tu, memang aku pijak balik kaki hamba Allah tu sekuat hati ! bayangkan aku dengan beg laptop sebelah tangan, sampai sakit giler bahu dari tadi dok usung.. tangan sebelah lagi pegang beg kertas yang penuh dengan baju dan buku-buku .. tangan aku dah naek merah-merah sebab terlalu berat.  huh ! bukan salah aku oke bawak banyak-banyak .. jadi macam tue sebabnya aku memang dah takde tenaga langsung, dari tengahari sampai ke petang pegang beg tue .. alahai  ...

Mungkin berkat dari kesabaran aku nie dapat jugak aku lepas dari seksaan tue, dapat je naek bas mulut aku tak habes-habes menyumpah seranah makhluk-makhluk asing kat bawah tue yang tengah bertolak-tolak nak naek bas . conductor bas dah bising giler time tue .. makhluk asing mungkin 2-3 orang je yang tak reti bahasa, yang jadi mangsa orang-orang macam aku nie .. huh ! start bertolak pukul 7 petang, sepatutnya perjalanan just amek masa 1 jam setengah, tapi aku sampai pukul 10 oke .. JALAN JEM, SESAK !!! 

Dah tak nak cakap banyak .. cume nak bagi tahu sikit .. aku tahu semua orang kat luar sana tue ade otak yang cerdik dan boleh pikir kan, so apa je tindakan yang kita buat janganlah menyusahkan orang lain, naseb baek takde orang yang pengsan time tue .. aku rasa aku naek bas dalam negara MALAYSIA, tapi macam negara asing .. masing-masing dah hilang adab bile berebutkan sesuatu ..SPEECHLESS !!!!!



Beratur macam nie boleh tak ?

2 comments:

feza said...

berebut naik bas gara2 nak dapatkan seat. biasanya macam tu la. Apa pun, manusia memang kena belajar dari itik. selalu je berbaris..

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

betol3x.. masing2 nak cepat kan, nak berebut seat.. punyelah berebut last2 kene berdiri jugak.. manusia2..

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign