Pages

Lesen Memandu - Part 2

Entry ni bersambung dari entry Lesen Memandu - Part 1.. cerita pasal phone kesayangan yang hilang tu aku redha je . dah tak nak cakap apa-apa dah . hanya Allah yang tahu semuanya . aku redha (:

Disebabkan excited terlampau nak amek license kereta ni, lepas je kelas KPP hari ahad,  terus je decide nak amek ujian komputer hari esoknya, hari isnin . cikgu cakap kalau dah yakin apa salahnya kan . otak pun tengah fresh lepas habis study, so I thinks it is not impossible for me to do that in a short time and passed ! cehh berlagak .. hee (:  

Alhamdulillah lulus even first time I took it . so those yang belum amek lesen, tak kisah lah lesen apa sekalipun, eventhough u all start dengan zero in ur mind, it is not a barrier for u to pass . the important things are the way u think and yourself-confidence, that's it !! hehe mentang-mentang dah passed, senang-senang je nasihatkan orang kan ..  (:

Balik-balik rumah terus je rasa macam nak lompat tinggi-tinggi atas katil, sebabnya  I'm  really proud of myself even aku bermula dengan zero in my mind, tapi I had passed ! . korang nak tahu tak , ada cikgu yang cerita dekat kitorang ada one of the students yang almost 13 times amek computer test tak lulus-lulus jugak . yang buat aku terkejut bila dia cakap he/she is a law student . hah hamek kauu ! bukan senang nak lulus tahu . kalau korang lulus even 1st time amek ujian ni, u should proud with ur self .. 

Okey tutup cerita pasal KPP & lulus computer test bagai ... so now aku dah dapat lesen L . baru lesen L okey, belum P lagi .. sedihnyee .. ):   nak amek lesen P kene tunggu almost one month right ? so now I have another 2 weeks before bole amek test dengan JPJ . pasal JPJ test akan diceritakan dalam entry part 3 nanti . korang doa - doakan lah ye.. moga-moga lulus .. AMIN (: 



Sekarang ni aku tengah training untuk cukupkan 8 jam and thanks to Allah sebab dapat cikgu yang sporting . tu yang penting tao . tambah lagi dekat tempat aku ni tak boleh pilih cikgu sebab jumlah cikgu yang terhad . so nak tak nak terpaksa terima kenyataan . aku dapat cikgu male chinese . yang bestnye dia lah owner kat sini . 

Korang macam mane ? mesti masing-masing ada pengalaman berbeza kan? cer cite sikit . boleh share sama - sama .. (: 


7 comments:

haz said...

time test jpj nanti good luck yaa~ hihi

based on penglmn haz la kan, pegai laki jpj lg better dr permpn. sbb x cerewet n strict sgt. tp kdg2 tu depends gak kn..^^

n haz pernh skali fails time parking tu. hahah! silly mistakes. =.='

mish eden said...

dpt cikgu y hampeh...at last blajar with abg sndiri..hehe...eden amik skali je untuk computer test and jpj. y penting jgn nerves. lw nerves silap2 kt bukit mengundur..hehehe..gd luck ;)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@hazhaha yeke haz.. tp mmg betol, better cikgu lelaki dr prmpuan.. b4 dpt ckgu tu awal2 lg dah brdoa byk2.. hehe

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@mish edenbetol3.. tp skrg ni tgh training pun kdg2 bole lepas bukit tu, kdg2 aiyyooo mngundur pulak.. risau2 -,-

noornazuha said...

zaman akak dulu dpt pegawai JPJ garang gilaaa..asik menegking jeh....smpai berpeluh..pegang tisu pun basah.........:)..tak lama lagi kuar lesen memandu Auto kan...

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@noornazuha aah kak nanti keluar untuk auto. tp lbih baek tau bwak due2 skali kan.. yeke akak dpt yg grang? kesiannye... sume brgntung pde nasib kan.. trpkse terime .. huhu

babycomel said...

pengalaman masa blajar kete dulu. 1st time nk drive tu xtau camne nak tekan minyak bg maintain. then tnya soklan bodoh kt cikgu. camne nk tekan pedal ni. tekan pelan xjalan, tekan kuat enjin mengaum pulak. last2 kuar kete je.sbb xreti =) tp tu dulu laa.. skg dh jadi ratu atas jalan ;) hehe

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign