Pages

Blog kena hack :(


Alhamdulillah, terima kasih Allah.. akhirnya aku dapat blog aku balik dalam keadaan asal . Sedih sangat bila tak dapat bukak blog ni dari 2 bulan lepas lagi , semua data hilang , dah tak sama macam dulu .  Allah je yang tahu . :( 

Sekarang Alhamdulillah, dah hampir 2 bulan lebih lastly aku jumpa blog ni balik, kuasa Allah .. tadi tengahari dah tekad nak buat blog baru , hampir separuh jalan , tapi kuasa Allah , tibe2 blog ni boleh bukak, data, post, follower lama still sama macam dulu . padahal dari hari tu try bukak tak dapat - dapat. Syukur sangat hari ni :)   

Kepada readers, mungkin korang pernah kene hack, mungkin ada yang tak pernah kene kan , tapi bila dah kene sekali memang tak senang duduk, rase separuh nyawa dah hilang, sebab blog lah tempat kedua aku meluahkan perasaan . korang pun mesti macam tu jugak kan .. bayangkan hampir setiap hari, setiap minggu, setiap bulan kita luahkan perasaan dekat sini tapi sampai satu masa blog ni hilang macam tu je . sedih kan ? . tambah lagi bila kita dah jadikan blog ni satu barang yang bernilai dalam hidup kita, memang susah kita nak lepaskan :) 

Aku pun dah malas nak cari hamba Allah yang buat kerja ni, sebab memang sia-sia dan mesti tak kan jumpa punya . Cuma nak ucap tahniah sebab berjaya buat kerja terkutuk ni . Nak pesan pada kawan-kawan, jangan mudah sangat nak klik any link yang orang tak kenal post dalam blog korang, especially dekat shoutbox masing-masing, memang mudah sangat orang-orang macam tu nak perdayakan kita , then paling penting jangan lupa sign out lepas guna . itu je .. :) 

Ape pun terjadi mesti ade hikmah kan , terima kasih Allah sebab bagi peringatan untuk aku lebih berhati-hati dalam semua tindakan yang aku buat lepas ni . :) Dan terima kasih Allah sebab kurniakan untuk aku dan keluarga satu kejayaan yang besar dalam hidup ni :) 



Satu lagi , sayangi dan hargai lah semua perkara yang dekat dengan diri kita, sebab bila sekali bende yang berharga itu hilang sekelip mata, belum pasti kita akan dapat balik melainkan dengan kuasa Allah ...

Terima kasih :)

8 comments:

Budak Ewan said...

Takutnya kena hackk :O

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Kalau bole dpt balik takpela, tp klu x dpt kne redha je kan

kak gojes said...

nasib boleh dapat balik

chicken_floss said...

Alhamdulillah..dapat berblogging semula..BTW, study mana dulu? dah lama ke grad ni?

wan muliani said...

Bila haters makin mngkat ni.. Mcm2 bleh jd kann

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Study uitm melaka yunk, crite lama ni thun 2012 punye hikhikhik..

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Hajar x mgkin ade haters kot hehe tp cume prngai org ni mcm2 kan. Haih

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Hajar x mgkin ade haters kot hehe tp cume prngai org ni mcm2 kan. Haih

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign