Pages

Honeymoon - Part 1

Kisah 1st honeymoon ni sapa yang boleh lupa kan. Terpahat di jantung hati sampai tua tahu. Kami honeymoon lepas majlis pihak lelaki 280215. Sebenarnya i & hubby takdela decide nk honeymoon jauh2 sampai korea, bali, vietnam bagai, cukuplah dalam Malaysia yg tak habes teroka nih. Boleh saving kan, tambah lagi lepas habes majlis wedding. Next time kita boleh ke luar negara pulak kan sayang. 
Lepas habes majlis belah suami di kedah hari sabtu, then isnin i & hubby terus ke Lost of World Tambun. Ha yang ni mmg decide last minute. 

Tengok muka excited masing2 bila sampai depan Hotel Lost of World. Dari kedah sampai sana dalam tengahari ke petang macam tu, so banyak rest dlm bilik sebab malamnya nak pergi mandi air panas di Hot Spring, tak jauh pun jalan kaki je dari hotel. Mandi di Hot Spring ni free tao, kita akn dapat kupon masa check in hotel. 

Tapi sayang esoknya selasa taman tema tutup. Lepas breakfast terus gerak ke Bukit Bendera pulak, biasalah kat sini famous dgn cable car, so naik sampai atas. Macam2 ada kat atas, tempat lepak, ambil gambar makan semua. 
Nampak tak budak excited kat situ. 


Puas jalan makan di Bukit Bendera hubby ajak pergi Batu Feringghi. I ni terus teringat drama tv petang2 dulu 'Mr. Arrogant'. Teringat diorang main lari2 kat tepi pantai . *sigh

Konon sweet kan. Hikhikhik

Tidur di Batu Feringghi, then esoknya Rabu terus ke Langkawi. 2nd time kami kat Langkawi, 1st dulu masa bercintann cintun . Mueehee. So tak nak la rasa bosan, lagipun banyak tempat tak pergi time tu , so time ni kitorang plan nak ke tempat yg tak pernah pergi. 

Jadii kite ke Island hoping ! ikut trip macam biasa ke 3 tempat utama, Tasik Dayang Bunting, Eagle Feeding & Pulau Beras Basah. Ade orang datang ambil depan hotel bawak ke jeti . So senang kan. Harga tak ingat berapa . Tapi puas hati lah. 


          Trip Island Hoping. Seronokk dapat tgk pulau. 

Esoknya jumaat i & hubby plan nak jalan2 ke mall & lepak tepi pantai minum air kelapa. Berjalan lah sampai ke petang sambil beli ole2, sempat jugak singgah kedai gamat . Rugi tao tak singgah. 




Sampai hotel petang tu siap2 nak mandi pantai pulak, hubby ajak, hotel kitorang ni betul2 dekat dgn kedai makan,  berhadapan pantai , banyak kedai boleh shopping, sangat best. Nama hotel lupa lg haih . Kikiki. 


Cantik kan gambar ni, pandai en kesayangan snap. Selamat tinggal Langkawi, till we meet again ♥♥♥



10 comments:

Semut Senyum said...

lama tak pergi langkawi...
tak pernah jejak langkawi sama2 dengan husband, slalu pergi sorang je..
lepas baca entry awak ni, teringin pulak kita nak honeymoon kat sana.. =D

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Ohyeke dear. Hehe :)
Takpe2 byk lg mase kn. Lps rye or ujung tahun ni bole la plan sesame dgn hsband honeymoon ke langkawi pulak ye :)

chicken_floss said...

Bestnya honeymoon. Sy yg dah 2 tahun kawin ni pun..rasa nak pegi honeymoon lagi..time ni lah nak spend time together kan..:)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Bes kan yunk. Hehe
Nanti plan la dgn husband honeymoon lg tao.
Spend mase brdue byk2 kan. :)

Kakak Tiri Cinderella said...

Tak pernah lagi sampai sana. Nampak macam best. Hehe
Anyway, akak nie cantik lah O.o

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Bes syg tp klu dah pg 2-3x mmg x tau dah nk jln2 mane. Hehe ^^ .. akk x cntik mne pn biase je, gmbr edit je byk hihi

iyliana n. said...

Bestnyaa dapat jalan-jalan, lama dah sy tak pergi Langkawi

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Pg la yunk, seronok klu teroka habes langkawi tu, saya x sempat nak teroka semua hehe ^^

wan muliani said...

Romantiknyaaaa.. Cepat2 dapat anak hehehe

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Aminn Ya Rabb. Doakan hajar ye dear :)

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign