Pages

Setelah 2 tahun.. akhirnyaaa...


Amaran !! Entry panjang dr biasa. Sila jangan muntah membaca ya. Ecececehh ... 

Alhamdulillah, excited betul harini hampir 2 tahun tak berblogging sampai lupa pasword, hampir nak nangis godek2 google tak jumpa cara nak dptkan blog yg hilang, akhirnya harini terjumpa satu blog cara nk dapatkan balik blog kalau kite lupe pasword. Err agaknya saya je kot yg tak tahu buat, padahal senang je, rasa nak lompat2 lepas tukar pasword terus keluar blog lama ni. Alahaii tak reti lah nk explain kegembiraan tu tahap level berapa. Tgk entry lama2 rasa geli hati haihh zaman cintan cintun 2 tahun lepas mcm2 ceghite sedih suka semua ada. Terus bagitahu husband tunjuk kat dia blog lama isteri dia, and for sure die baca entry2 lama. Maluuuuu haih -_-!

Husband ?? Mana dtgnye husband takde angin takde ribut kan. Hikhikhik. Ye selama 2 tahun blog ni ditinggalkan mcm2 benda dah terjadi tahu. On 22 Feb 2015, I'm officially a wife !! hoorayy !! Jodoh itu milik Allah, kita merancang DIA yg tentukan. Bercinta bagai nak rak dgn orang lain sampai 2-3 tahun pun kalau die bukan jodoh kite bukanlah, akhirnya Allah temukan jodoh dgn si dia yg saya kenal lebih kurang setahun lebih . Okey malas nak cerita panjang2 sgt, kisah mcm mana saya jumpa & kenal husband nanti akn ada dlm next entry *kisah sgt, mcm ade je org baca entry ni, hikhik 

06102016, tarikh special bergelar  tunang. Majlis tunang memang plan nak buat kecik2 sesama keluarga je, so pelamin, make up, design hantaran, baju semua dr air tangan sendiri. Sgt puas hati ! 


Takde tarikh dan jangka masa tertentu utk ikat pertunangan, abah pun mintak percepatkan. So 22022015, tak sampai 5 bulan , Alhamdulillah saya isteri dia. ●▽● 


Kisah perkahwinan on both side saya ceritakan dlm next entry . Syukur dgn semua yg saya ada skrg dlm masa 2 tahun, 2 tahun lepas entry banyak dgn kisah2 masa bergelar pelajar , skrg semua dah berubah tahu, saya seorang isteri, In Shaa Allah akn bergelar ibu juga, ada suami di sisi, kerja dgn gaji yang baik, Mmg semua totally berubah dari 2 tahun lepas. ALHAMDULILLAH. And now I'm  26 !! Sebelah kiri blog ade saya letak wishlist before 26, rupanya saya dah capai apa yg saya nak, i have my own car, bukan setakat bertunang tp dah bergelar isteri, kerja pun okey. Banyaknya bende nak cerita kat sini, inilah kehidupan kan, dulu lain skrg lain . 


Now, i have u my beloved husband . 



12 comments:

Amani◕‿◕ said...

MashaAllah.. sweetnya. Jelouse.. haha
Meh la usha entry kite pulak :)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Hai adik amani syg. Jgn jeles2 tao. Ur day will come soon . Salam kenal :)

wanie yahaya said...

salam perkenalan juga...
follow sy di http://diarihatiwanieyahaya.blogspot.com...tq

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Hai dear. Salam perkenalan :')

chicken_floss said...

Sekejap je masa berlalu kan..dari belajar sampai dah jadi wife org..:)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Betol2.. last aktif blog mse umur 23 tgh study. Skrg byk dah berubah, rindu semua knagan :) hehe

Kakak Tiri Cinderella said...

Sama cantik sama padan. Tahniah ^^

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Trime kasih syg, Alhamdulillah :)

wan muliani said...

Smoga berbahagia hngga ke akhir hayat :)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Aminn. Trime kasih wan doakan hajar. Semoga bahagia smpai syurga jugak ye :)

Fatin Liyana said...

Aaaa, bestnya awak dah kahwin dengan cinta hati :)
Semoga berbahagia selalu hingga ke syurga :)

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@fatin liyana : hehe Alhamdulillah yunk, terima kasih byk2 ye :)

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign