Pages

Review : Produk Garden of Eden (Rosa T Serum)

Settle masak2 utk lunch & packing, harini plan nk pg Air Terjun Chamang dgn hubby sambil berpicnic sambil mandi. Nak pg jauh2  jalan jem oiii, masing2 cuti nak balik kampung sempena Merdeka. So kite pergi dekat2 bentong ni je, orang luar pakat pg sana, kite yg duduk sini pun berapa kali je pergi. 

Sementara nk tunggu zuhur ni I rasa nak review satu produk yg I baru pakai tak sampai sebulan, and really satisfied dgn hasil dia. Pernah dgr kan produk Garden of Eden? Mula2 I ingat dia keluarkan satu product je, Rosa T Acne Serum, rupanya ada banyak tao, siap boleh pilih lagi nak yg mana yg sesuai dgn kulit muka korang, mcm ni ....


Ade banyak pilihan, packaging baru ni pun comel2 je, senang nak bawak mana2 kan. Before ni I tercari2 serum yg sesuai dgn kulit muka sensitif, so teringat lah iklan kat radio pasal produk ni, terus la pergi cari kat farmasi, watson & guardian pun ada kalau tak silap. Masa tu ade promosi, I beli Rosa T acne Serum dapat free Nature E dalam satu kotak. 



Okey secara simplenye, fungsi Rosa T Acne Serum adalah utk hilangkan jerawat & kecutkan jerawat, senang cerita semua tentang nak hapuskan jerawat. Fungsi Nature E Serum adalah utk hilangkan parut2 jerawat lama. So sgt2 la sesuai kombinasi dua produk ni. Dua2 pun boleh pakai di muka atau badan yg ada parut @ jerawat tao. 



Cara guna?? Masa I beli, one of pharmasict explain kalau guna produk ni make sure u bukan just tempek2 mcm pakai krim tao, u have to urut2 secara lembut tempat yg bermasalah. Cara I guna, I akan pakai waktu malam sebelum tidur sahaja, sebab die agak berminyak taapiiiiiiii not too oily mcm Bio Oil tu hokey, I mmg tak boleh dgn Bio Oil, pernah beli and pakai tapi sgt berminyak sampai terkena bantal habes. Serum ni sikit je rasa minyak so sgt selesa pakai waktu tidur. 

So, I Selang seli lah, harini pakai Rosa T esoknya pakai Nature E. Tapii kalau masa ade jerawat naik, I akan pakai Rosa T sampai betul2 jerawat tu hilang. But the best is, malam tu pakai esoknya jerawat semalam dah kecut u olls, pakai sekali lagi terus je hilang, tak sempat dia nak membesar dgn jayanya. Hahahah... Then I pakai Nature E utk hilangkan parut2 lama, so kesannye mmg terbaik !! I mmg perasan parut2 lama hampir hilang tao, seriously I pakai tak sampai beberapa minggu je. Tapi normal la klu time mengantuk giler tu takde maknanya I nak pergi depan cermin urut2 muka ye dakk.. 

Haa one more thing cara urut die I selalu urut secara arah putaran jam ke seluruh muka bermula dari dagu ke atas. I akan pakai satu muka sebab serum ni juga berfungsi utk masalah kulit berminyak. Awesome lah !! Tapi kene rajin la ye, dah cuci muka semua pergi kat cermin pakai serum sambil urut2 muka, take time la sikit kan... 

Produk ni sgt recommended to those yg ada masalah jerawat, parut jerawat lama & kulit berminyak. I dah cuba tak sampai sebulan and I puas hati dgn hasil dia. Yang penting kena rajin & banyak bersabar, setiap org masalah lain2 kan, ada yg cepat sembuh ada yg lambat, so konsisten tu penting hokey ! 

Sape yg dah cube? Kite geng !! Jom la share kat sini.. 





12 comments:

ana said...

waahh.info yg menarik

Anonymous said...

baru guna nature E..igt nak beli la yg T tuu..

Anonymous said...

macam mana nk pakai dia ? lepas cuci muka terus pakai serum ni ke atau pakai toner n moisturizer dulu then baru pakai serum ni ? perlu basuh atau tak sebelum tido ?

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Mcm sye serum ni pakai masa nak tidur or time duduk rumah je. Kalau keluar x pakai sebab die agak berminyak sikit la. SO mmg x apply ape2 krim basuh muka terus je pakai. Buat tido sekali even die berminyak tapi still in control, x dela sampai melekat kat bantal or ape. :) esok nye baru basuh, time basuh minyak da hilang maybe die da serap dalam muka :)

Dayang Khadijah said...

xpernah lg nak pakai serum bebgai ni...tp nak try jugak sbb umur dah meningkat n pigmentation dah menampakkan dirinya. So, kali ni nekad lah nak pakai rosa e serum..

Unknown said...

klau pling x brminyK... i rasa uecerin... hrga pun jgn ckp mhl n dri us tau germny... i pkai toner dia mng brbexa dg lain...

Unknown said...

kak nak tanya lps pakai serum tu bole tk pakai krim malam?

Fadly Ani said...

Nk tye harga dia

Anonymous said...

Salam. maaf tnye kalau kulit yg kering plk sesuai yg mne satu sekli pakej jerawat & parut

aku punya said...

Natur e sesuai utk kulit kering. Mmg set acne dia ada lengkap. Rm132 online. Kat guardian balik2 hbs. Susah nk cari. Baik beli je online kat web dia.

Lps pakai serum...blh pakai krim malam. Serum dulu. Baru krim malam.
Molekul serum lbh kecil dr krim.

Saya hanya jawab soalan2 di atas.

Hrga natur e... rm39.90.

Good luck.

ann said...

u nak tnya promosi ada lgi ke u beli kat mana farmasi or guardian ?

Farhanani Nasuha said...

saya dah try pakai serum hijau tu..memang berkesan lah..jerawat memang kecuk. tpi bahagian paruk mengambil masa yang lama..hmm..dah nk masuk sebulan dah saya pakai tpi paruk tetap sama..maybe serum tu hanya sesuai jerawat muka saya je..dan sekarang saya dah beli ubat utk paruk muka saya iaitu himalaya septilin..saya cuba utk guna produk ini...saya jadi mcm ni sebab saya ade resdung :-( ..hmmm.. amat mencabar utk saya alami..

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign