Pages

Short trip : Bercuti ke Kuala Terengganu


Sape suke pergi bercuti ?? Kalaulah ade orang tanya camni rasanya laju2 je I angkat tgn. Hikhik. Sape la yg x suke bercuti terutama tempat2 yg ada pulau tu kan. Haihh rasa tak nak balik tahu. Klu la duit berkepuk2 dlm bank, kerja sendiri pulak tu rasanya setiap minggu pg bercuti. 

Alhamdulillah dpt suami yg jenis suka berjalan. Kami dari zaman cintan cintun lg mmg kaki berjalan situ sini. Tak kisah la tempat dekat ke x, agak2 bosan tu weekend ade jelah plannye. So, hadap la sampai dah kahwin ni. Tak I yg ajak, hubby lah yg mengajaknye. I mmg 'on' je klu bab bercuti even short trip or balik hari je. Tp apepun trip lepas kahwin lg syiokkk dari sebelum kahwin. Hotel pun tak yah book utk 2 bilik dah ye dak. Hehehe... 

Short vacay dekat Kuala Terengganu ni dlm bulan 4 yg lepas. Biasalah blog lama baru jumpa so sekarang baru nk hapdate :) So, I just share mane yg I ingat je ye kot ade yg plan nk ke terengganu kan. 
Kami pergi 3 hari 2 malam, book hotel dekat tgh2 bandar KT, lepas dah check in semua baru perasan hotel kami dekat sgt dgn pasar payang, jalan kaki je nk ke sana. Nak ke mall, kedai mkn, butik baju, semualah dekat even time book hotel dekat Agoda main hentam je. Hihi. Nama hotel tu I lupe sgt, sorry :( 


Excited ! Mcm tak pernah dtg Terengganu kan, padahal dulu Diploma 3 tahun menetap dkt Dungun. Haha... 

KT ni banyak pulau, Pulau Kapas, Pulau Perhentian, Pulau Redang dll. Kami cuma plan nk jalan2 sekitar bandar KT je sebab time ni baru lepas pergi Pulau Langkawi kan, jd tak nk rasa bosan asyik pulau je ye dak. Next time nk ke pulau2 di KT pulak. 

Jom tgk gambar2 syiok sendiri kami dekat ChinaTown. Hikhik. 




Hamboi die. Aksi yg hubby suke klu ambil gambar. Haihh. 



Dekat Chinatown ni byk art2, di celah2 bangunan lama, tercari2 jugak lah kitorang time ni, rupenye tak jauh pn dari hotel tu. Kire okelah kalau nk bergambar dekat sini & of course la gambar I lg byk dr hubby. Hikhik. Tapiii time I dtg KT ni sgttt panass u ollss. 

Dah berpeluh jalan2 amek gambar, jumpe satu kedai / cafe dekat2 situ terus order air.. legaaaaaa. 


Okey lepas tu kitorg ke Taman Tamadun Islam. Rasanya semua tahu kan Majid Kristal tu. Sgt cantikk. Tak jemu tgk. And mcm biase terlalu panas, time ni rasa nk duduk dlm air cond je. So kami pusing2 kejap je amek gmbr kt sini. 


Ha sebelum lupa, I nak share tempat makan yg kitorang pergi yg kire famous lah dekat KT ni. Utk lunch or breakfast boleh pergi ke Restoran Mat Binjai dekat area bandar jugak, Then kalau nk dinner tu syiokk pergi ke NR Seafood Village. I dah lupe nama jln die, boleh google ye. Restoran die sgt unik semua kayu. Malam die buka pukul 8 . Then petang2 klu rasa nk mkn celup tepung bagai tu singgah lah ke Warung Pok Nong. Mmg tak pernah klu x penuh org . Kalau tak silap I warung ni satu jalan je nk ke NR Seafood yg I ckp tu.  Sori gambar takde hehe. Semua kedai ni very recommended, suggestion utk korang lah. Kitorang pun berjalan pakai waze hahaha... 

Kami byk brjalan hari Sabtu, so Ahad berangkat lah kite ye. 


Even jln2 dlm bandar je & tak bnyk tempat kami pergi, but it is an awesome trip ! Especially dpt spend time berdua dgn yg tersayang. Ececehh ...

Jumpe lagi ganuuuuuu ...... 





12 comments:

clovershoney said...

bestnya jalan-jalan. :D

eqa_nadirah said...

sy duduk ganu dlu pn x smpai lg yg lorong2 art tu.. cntik nye tmpt tu.. bila la akan smpai lg kn..

chicken_floss said...

wah bestnya honeymoon..:)

Syahidah Fadilah said...

wahh beznye.. btw hr tu check in kt Hotel Sri Malaysia ek? hehhe situ mmg dekat ngn pasar payang..

Cindy Raviga said...

followback saya akak ^^ http://chiaki-tachikawa.blogspot.com/

Cikk Mimin said...

Wahh. Kat ganu pun ada love lock juga ye

Mardiah Diana said...

Teringin juga nak gi terengganu...nak sangat tengok masjid kristal...

ENA said...

Alahai..s
ena org trengganu tp x sampai lagi lorong tu..hehe

nurerna hazwani said...

Yes! Kita pun dah sampai lorong tu.
Kampung hubby ni...

Borneo Kinabalu said...

Assalamualaikum..
JOM BERKUNJUNG KE SABAH
kami akan MeRealisasikan percutian anda bila berkunjung ke Sabah,
BORNEO KINABALU TOUR & TRANSPORT SDN. BHD

PAKEJ 3HARI 2MALAM

01/ Hari Pertama (OVERNIGHT KUNDASANG)
1000 : Jemput di Lapangan Terbang KKIA Terminal 1/2
1030 : Melawat Rumah Terbalik (up side Down House) Tamparuli.
1130 : Melawat Pekan Nabalu
1230 : Melawat Ladang Lembu (Mini New Zealand).
1400 : Makan Tengah hari di Kundasang.
1600 : Check in Hotel/Homestay/Chalet (Kundasang)
1900 : Hantar untuk Makan Malam pekan kundasang.
*Tour Tamat*

02/Hari Kedua (TOUR KUNDASANG & RANAU)
0900 : Jemput dari Hotel/Homestay/Chalet
1000 : Melawat Ikan Spa.
1130 : Melawat Hot Spring, Canopy Walk & Air Terjun.
1600 : Melawat Jambatan Tamparuli.
1700 : Melawat Yayasan Sabah.
1730 : Melawat Masjid Bandaraya Kota kinabalu.
1800 : Melawat Signal Hills.
1830 : Melawat pasar kraftangan (Pilipino Market).
2000 : Check in Apartment Marina Kota kinabalu.
*Tour Tamat*

03/ Hari Ketiga (SAPI, MANUKAN ISLAND & AIPORT TRANSFER)
0830 : Check Out dari Apartment Marina ke Jeti Jesselton Point.
0900 : Menaiki bot ke pulau Sapi (aktiviti pantai & snorkelling).
1200 : Makan tengah Hari BBQ yang disediakan.
1245 : Menaiki bot ke pulau Manukan (aktiviti pantai & Snorkelling)
1500 : Menaiki Bot ke jeti Jesselton Point.
1530 : Jemput dari jeti Jesselton Point & Melawat Tanjung aru Beach.
1700 : Transfer ke Airport KKIA T1/2
*Tour Tamat*

Pakej ini Termasuk :
1). Pengangkutan Selama 3Hari 2Malam
Van Pelancongan @ Taxi Limousine
Pemandu
Minyak
Muatan Maksimum 10 Dewasa
2). Penginapan Homestay Kundasang & Marina Apartment Kota Kinabalu
May Homestay Kundasang (1Night)
Marina Apartment Kota kinablu (1Night)
3). Tiket-Tiket Masuk tempat lawatan
Rumah Terbalik (up side down house)
Ladang Lembu
Hot Spring
Ikan Spa
4). Pulau Sapi & Manukan
Tiket pulau Sapi
Tiket pulau Manukan
Insurance
Bot
Jaket Keselamatan
Maks Snorkelling
Makan Tengah Hari BBQ di Pulau Sapi.
Untuk keterangan pakej lebih lanjut bole berhubung,
En Roslan 0168392919 (whatsapp)
Email : borneoukinabalutour@gmail.com

Riko Adryansyah said...
This comment has been removed by the author.
Riko Adryansyah said...

“Assalamualaikum Tuan/Puan”
Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….”

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
RIKO ADRYANSYAH

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

Wassalam

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign