Pages

Review : D'Nars Skincare Set Jerawat

Sapa pengguna D'nars? Kite geng la yee. I start pakai Dnars set jerawat dlm hujung tahun lepas x silap dlm bulan 12 or awal tahun dlm bulan 1 camtu. Yang I ingat time tu I tgh beria cari produk nk bagi kulit nampak cantik glowing gituu time bersanding, majlis dlm hujung bulan 2. 

Okey sebelum tu nak cerita dulu I ni kira pengguna setia Natasha. Ingat lagi tak produk ni? Femes jugak la dulu kan. Skrg senyap je depa, iklan dlm tv pun mcm susah nk nampak kan skrg. I pakai Natasha biasa ye bukan Gold, start dr Diploma tahun 2008 or 2009 cmtu. Kalau nk tahu kulit muka I ni jenis berminyak + berjerawat. Mmg senang nauu jerawat nk hinggap kat pp ke, dagu ke, bawah hidung ke atas dahi ke semua tempat la. Maybe ikut keturunan kot sbb umie abah masa muda2 dlu pn kulit sensitif, adik beradik I pn ade 2-3 org kulit sensitif jugak. Mmg Natasha sgt sgt sgt ok dgn muka I, masa tu penuh dgn jerawat especially parut. Mmg x suke tgk muke sendiri time tu. Natasha lah penyelamat keadaan.  Then ape jd? Biasala produk skrg ni x bole pakai terlalu lama, sampai satu tahap kulit muka I x dpt trime dah produk tu. 


Then berbalik dgn DNars td, setakat ni mmg I berpuas hati dgn hasil die, start mule2 pkai dlm 2-3 minggu camtu ramai kawan dah tegur kulit nmpak licin sikit dari yg sebelum, parut hilang sikit, anddd of course makin putihhh. Hikhik. 


Ni gambar dlm tahun 2013, nampak tak kulit kusam, gelap, parut bertimbun2, tambah dgn jerawat pasir lagi. Tapi masa sekolah lagi byk parut tao, klu ade gambar I letak dah hikhik. 


Ni gambar dlm awal tahun ni lepas pakai Dnars, oke la sikit kan, tu pun lepas pakai foundation bedak bagai hehe, mungkin tak fully recovered but bg I oke la dr sebelum2 ni. Jerawat mmg akn tumbuh setiap bulan especially klu cik P nk dtg, lepas tu die tinggal parut,. Then pakai Dnars parut sikit2 hilang. Kesan mmg ade lagi especially kat pp dgn dahi tp takla seteruk & sehitam parut lama dulu. 

Klu u olls tgk gambar2 I yg muke ala2 flawless tu sebenarnya tipu semata2 ya. Takdela se'flawless' camtu, camera edit kan hadooo. Haha.
Actually I takut nk try produk skincare yg beratus jenis kat market tu, yelah kan pernah ada pengalaman pakai itu ini terus keluar jerawat bertempek2 . Serammmmm... klu pilih brg2 make up pun yg jenis biase2 je, asal muka nampak suci lepas make up pun da cukup, hikhik. Yolah muka org sensitif ni payah tau nak jaga, everything must under control, klu idokkk salah beli je habes mengigau malam. Walaupun dlm hati ni tgk org pakai itu ini alahaii cantiknyaa kulit muka diaa, nak try la rasa esok jugak nk beli produk yg die pakai. Eh betull I pernah rasa camni tao, meronta2 rasa nk try guna ape yg org lain guna. Tapiii saboooo.... org lain pakai cantik x semestinya kita pakai cantik, bersyukur je lah apa yg ada dekat diri kita skrg ye dak.. iyeee I bersyukur sgt.... 

Baru2 ni kecoh jgk pasal slh satu produk keluaran Dnars skincare yg diharamkan oleh KKM, klu x silap I krim kuning die. Nasebla I tak pakai krim tu, skrg I cume pakai set jerawat yg dlmnya ada sabun beras, krim malam & krim siang, then plus dgn toner treatment beli asing. Tapi kan kan I rasa nak try Nour Ain la pulak haha hati tak pernah setia tao. Tp takutt nk try, sape pakai Nour Ain boleh la share yee. 
Ituje lah yg I boleh share, suka tengok kamu2 orang yg cantik ni, harap kita boleh la cantik macam kamu2 org jugak ye, hehe. 


Andd tadaaaa ni gmbr terkini time nk g beraya dgn hubby...  Have a nice day korang :) 

7 comments:

PeRdU cINta said...

Nampak perubahannya..alhamdulillah..

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Hehe Alhamdulillah :)

NuSaNa NoSa 91 said...

samalah.. kulit muka keen pon sensitif.. tak boleh main suka hati je nak pakai produk apa.. kena berhati-hati.. huhuhuuu~

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

Nusana : kann. Ssh kulit muka sensitif, sgt2 kne jage. Huhu

Diayana Jafri said...

SIS apa ye snow cream ? saya ad pakai sabun jeragat / normal tapi gatl muka so produk tu ok ke x.? ke muka saya xsesuai

S.i.t.i H.a.j.a.r said...

@diyana : sye x pakai snow cream. X prnh dgr pn, produk dnars ke? Hihi. Klu gatal2 tu mmg x sesuai la tu yunk

Anonymous said...

sy ad pkai jga sbun dnars..tp rasa pedih je muka lpas pakai sbun.. klo cmtu means xssuai dgn kulit muka sy or tue dlm tempoh healing process?

!♥Kisah Honey Dalia♥! Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign